קשר יהודי היא תנועה חברתית שנולדה מתוך שסע גדול ושואפת לחבר אותנו מחדש. עם אחד, בארץ אחת, עם מורשת מפוארת אחת וכל כך הרבה אויבים סביב, אסור לו להיות קרוע ומוחלש מבפנים.

תורת ישראל וזהות יהודית, הם נכסים לאומיים ראשונים במעלה.

לכידות חברתית ואחדות הם מפתחות לחוסן לאומי.

מתוך אמונה חזקה בשני אלו, באנו לחבר. איך אנחנו עושים את זה? קשר. יהודי.

קשר יהודי מטפח מהפיכה תודעתית של חרדים וחילונים מהשכבה הצעירה והמשכילה בישראל, לפתוח ראש ולב להכיר את אחיהם מהמגזר “האחר”. לדבר, להקשיב, ולהתעסק יחד במורשת המשותפת, כיורשים שווי זכויות… לימוד התורה היווה ערך מרכזי בחייו של כל יהודי לאורך 2000 שנה, ואנחנו מחזירים אותו לקידמת הבמה עם ערך מוסף של חיבור אישי מרתק.

 

למעלה מ20,000 צעירים חילונים וחרדים אמרו כבר כן לתכנית, חוברו לקשר חברותא עם משתתף מרקע שונה לחלוטין שהותאם משיקולי גיל, אזור מגורים ותחומי התעניינות בלבד. יחד הם יצאו למסע מרתק של ניפוץ סטיגמות, של בחינת פרדיגמות מחדש, של היכרות אישית והקשבה, של גילויים מסעירים על עצמי, על מגזרים ועל הנכס הגדול שמונח בקרן זווית: התורה.

קשר יהודי מפעיל פרוייקטים שונים כאשר הבסיס המשותף לכולם זהה: חיבור ומפגש אחד על אחד בין משתתפים ממגזרי הקצה בחברה הישראלית, שמתקיים לאורך זמן ומאפשר היכרות עמוקה ולא הצצה אנטרופולוגית חד פעמית. תוכן המפגשים והחברותות יעסוק תמיד בשאלות של זהות יהודית, לימוד מארון הספרים היהודי, מעגל השנה היהודי וכו.

אנו עובדים עם יחידים וקבוצות מכל קצות הקשת: רבני קהילות, מינהלים קהילתיים, מרכזי תרבות יהודית, אגודות סטודנטים, ארגוני צעירים, מכינות קדם צבאיות ועוד.

בשנת 2016 זכה קשר יהודי באות המכובד “פרס ירושלים לאחדות ישראל” מידי נשיא המדינה, מר ראובן ריבלין. הפרס הוענק לנו על “יצירת פלטפורמה ייחודית ובעלת פוטנציאל אדיר ליצירת חיבורים של אמת והגברת תחושת האחדות, ההזדהות והערבות בעם ישראל”.

 מי את צילי שניידר – מייסדת ומנכ”ל התנועה?

צילי שניידר, מורה ומנהלת חינוכית מהמיינסטרים החרדי, אם ל11 ילדים, אשה שאכפת לה.

צילי גדלה במאה שערים של לפני דור, ושם, למרות התדמית, חיו זה לצד זה גווניו השונים של העם היהודי בהרמוניה. ילדותה עברה עליה בחברת נטורי קרתא, חסידי סלונים, תימנים מסורתיים, צעירים חילונים (“אז קראו להם חופשיים”, היא נזכרת עם חיוך), תלמידי הרב אלישיב הליטאים, “וכולנו היינו חברים”.

משבגרה וראתה שהאווירה ברחוב הכללי בארץ אחרת לגמרי, הכירה את החשדנות והניכור, והתוודעה לתחושות הזרות ולערימות הסטיגמות, בער בה הרצון לעשות משהו לטובת חיבור העם מחדש.

 

חלומות גדולים, אופטימיות בלתי נלאית ומנוע טורבו שלא עוצר באדום,

כל אלו הביאו אותה לייסד, לפרוץ דרך ולהוביל את מהפיכת קשר יהודי. במרץ נעורים היא רצה מרבני קהילות לאדמו”רים וממנהלי מכינות קד”צ למובילי דעת קהל שונים, ואת כולם רותמת באש גדולה לעגלה הדוהרת.

ועדיין לכולם יש מקום. כל שותף פוטנציאלי לדרך, מכל מגזר, עדה או סגנון, מתקבל באהבה גדולה, ומקבל את כל התמיכה והכלים לקדם את החיבור עם הקבוצה אותה הוא מייצג.

מתוך האופי פורץ הדרך שלא רואה קירות בדרך למטרה, יצרה צילי ז’אנר חדש יש מאין: קולנוע חרדי ככלי עוצמתי להעברת מסרים ולהנחלת תפיסות. בעזרת אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, הפיקה צילי 3 סרטי קולנוע עלילתיים באורך מלא שמעמיקים בצופים את ההזדהות הפנימית והחיבור לעם ישראל, ומעלים על נס את הזהות היהודית שיכולה להכל.